Harga Emas Naik Lagi…

Salam sejahtera kepada semua..

Ada cerita menarik yang ingin saya kongsikan bersama anda. Jika dilihat pada gambar di atas, dapat dilihat harga emas untuk gred 999 pada harini 9/8/2011 telah naik kepada RM201.00 segram. Harga cadangan untuk jualan kedai-kedai emas di Malaysia. Wow…. satu kenaikan harga yang agak drastik.

Adakah kerana kerajaan yang telah umumkan pemberian bonus hari raya untuk kakitangan kerajaan? Jawapannya adalah tidak. Ini kerana harga emas adalah berdasarkan pasaran semasa harga emas dunia. Cuma masa yang berpadanan dengan pengumuman oleh kerajaan sahaja.

Jadi, apa lagi yang anda fikirkan, tidakkah pelaburan emas ini antara instrumen pelaburan yang banyak membawa keuntungan? Cuma nasihat saya, pilihlah emas yang dijual pada harga yang rendah dengan susut nilai yang rendah kerana ini akan menguntungkan anda sebagai pelabur. Emas tetap emas, cuma orang yang menjualnya sahaja yang berbeza. Fikir dan buat research dahulu sebelum membuat pilihan membeli emas.

Cuba anda lihat harga jualan emas produk Lite Gold Bizmambau yang admin pasarkan, berapa perbezaan harganya untuk emas gred 999?(Rujuk http://www.litegold.com)

bonus setengah bulan gajiLihat juga harga emas yang dijual oleh syarikat penjual emas yang lain. Emas tetap emas. Bandingkan barang kemas dengan barang kemas juga, apple to apple. Anda pilih yang mana?

Hubungi admin emas amaish jika anda berminat untuk membeli emas atau menjadi dealer daerah. Anda Buat, Anda Dapat..

Advertisements

Posted on 9 August 2011, in Emas fizikal, Harga Emas and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: